Vergelijk & vind vakmannen!

Winterschilder

Het inhuren van een schilder kan een dure aangelegenheid zijn. Als u ervoor kiest om een winterschilder in te schakelen, kunt u echter van flinke korting en subsidie profiteren. Daardoor valt de prijs een stuk lager uit dan in een andere periode van het jaar! In de winter, tussen 21 november en 21 maart, hebben schilders namelijk een stuk minder klanten voor buitenschilderwerk. Daarom is een collectief opgericht dat schilders in de winter aan werk helpt: de Winterschilder. Dit collectief herkent u aan het logo en is een initiatief van de brancheorganisatie voor schilders, OnderhoudNL. De naam winterschilder mag echter door iedere schilder gebruikt worden, ook als hij niet bij het collectief aangesloten is.

Wachten op de winter


Een tip! Als u in de zomer op het balkon of in de tuin zit, kijkt u vast wel eens naar het buitenschilderwerk van uw woning. Is het schilderwerk weer toe aan een opknapbeurt? Schakel dan niet direct een schilder in, maar wacht tot de winterperiode zodat u kunt profiteren van een lagere prijs!

Voordelen van de winterschilder


  • Korting: doordat er minder werk beschikbaar is tijdens de winter zal de schilder tussen de 10% en 30% korting rekenen, waardoor de totaalprijs in de offerte een stuk lager uitvalt dan in de zomer.
  • Subsidie: heeft u een koophuis? Dan maakt u ook nog aanspraak op een subsidie van de overheid die kan oplopen tot bijna dertig euro per dag. De klus moet dan wel minimaal drie dagen duren en gericht zijn op binnen- of buitenonderhoud van de woning.
  • Snel aan de slag: naast de lagere prijzen is een ander voordeel dat de winterschilder vaak direct aan de slag kan, waardoor u niet hoeft te wachten tot hij tijd heeft (zoals in het drukke voorjaar vaak wel het geval is).

Buitenschilderwerk in de winter


Hoewel weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of vorst het werk van een winterschilder kunnen bemoeilijken, is het gelukkig niet zo dat buitenschilderwerk in deze periode onmogelijk is. Er bestaan tegenwoordig namelijk speciale verven voor lage temperaturen, waardoor schilderen in de winter geen probleem meer is. Zelfs tijdens slecht weer kan gewoon buiten geschilderd worden, mits de oppervlakte goed afgeschermd wordt.