Vergelijk & vind vakmannen!

Kosten

Indien u van plan bent een schilder in te huren, is het natuurlijk prettig om van tevoren vast een kosteninschatting te kunnen maken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er kunnen qua tarieven echter flinke verschillen zitten tussen schilders. De kosten hangen daarnaast af van verschillende factoren, zoals uw type woning, het voorwerk dat nog gedaan moet worden (schuren, afkrabben etc.) en het eventuele gebruik van een steiger.

Kosten binnenschilderwerk


Het schilderen van kozijnen en deurposten wordt meestal per uur afgerekend, terwijl grote oppervlakken zoals muren en plafonds per m² worden gerekend. Gemiddeld rekent een schilder voor het binnenschilderwerk (van bijvoorbeeld kozijnen) € 35 - € 45 per uur of € 30 - € 40 per m². Voor het sauzen van muren en plafonds wordt ongeveer € 10 - € 15 per m² gerekend (exclusief voorwerk). Uw muren laten spuiten met latex is iets goedkoper dan de traditionele manier van verven en kost € 6 tot € 10 per m². 

Kosten buitenschilderwerk


Voor het buitenschilderwerk ontvangt u meestal een totaalprijs. De prijs hangt af van uw type woning, de staat van uw woning en de schilderwerkzaamheden. Hieronder geven wij u een indicatie van de kosten per woningtype, met een marge om ruimte te laten voor het verschil tussen nieuwe en verouderde woningen.

Om de kozijnen, ramen en deuren van een appartement te laten schilderen, kunt u rekenen op een prijs tussen € 1000 en € 2000. Voor een tussenwoning zonder dakkapel zullen de kosten tussen de € 1500 en € 2500 liggen. Om een hoekwoning zonder dakkapel te laten schilderen kunt u rekenen op een bedrag van € 1500 tot € 3000. De kosten voor het schilderen van een vrijstaande woning hangen natuurlijk af van de grootte van het huis, maar liggen tussen €6000 en €12000.

Verlaagd BTW-tarief


Heeft u een huis ouder dan twee jaar? Dan kunt u profiteren van het verlaagde BTW-tarief van 6% op schilderwerk. Voor bedrijven en woningen tot één jaar oud is het BTW-tarief 21%.