Vergelijk & vind vakmannen!

Kleuradvies

Kleuren bepalen vaak de sfeer van een ruimte, of het nu om een woonkamer of bedrijfsruimte gaat. Kiest u voor felle kleuren of juist zachte tinten? En met welke kleuren bereikt u het gewenste resultaat? Voor mensen die het lastig vinden om de juiste kleur te bepalen bestaan er tegenwoordig schildersbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in kleuradvies.

Wat houdt kleuradvies in?


Als u een schilder inschakelt voor kleuradvies, komt hij eerst bij u langs om uw woning te bekijken. Hierbij let hij onder meer op:
•    Uw interieur
•    De ruimte
•    De stijl van uw woning
•    De lichtinval

Samen met de schilder bekijkt u kleurstaaltjes en bespreekt u wat voor sfeer u wilt bereiken.

Sommige schilders werken met een speciaal programma, waarbij foto’s van uw interieur met de gewenste kleur bewerkt worden op de computer. Zo krijgt u digitaal alvast een indruk van uw woning wanneer u voor een bepaalde kleur kiest. Andere schildersbedrijven bieden u de mogelijkheid om na het kleuradvies een deel van de muur in de gekozen kleur te laten schilderen, zodat u deze kunt beoordelen en eventueel nog kunt aanpassen.

Interieuradviseur


Een schilder kan u voorzien van basisadvies met betrekking tot de kleuren in uw woning. Maar indien u zich wilt laten adviseren over de laatste trends op interieurvlak, overweeg dan om de hulp van een binnenhuisarchitect of interieuradviseur in te schakelen.