Vergelijk & vind vakmannen!

Garantie

De meeste mensen kiezen ervoor om eens in de vijf jaar een schilder in te schakelen. U gaat er dan natuurlijk van uit dat het schilderwerk van zulke goede kwaliteit is dat u de komende jaren weer vooruit kunt. Maar wat als u na een jaar ineens al scheuren in het schilderwerk ziet? In zulke situaties kan een garantieregeling uitkomst bieden. Bij het zoeken van een schilder op deze website kunt u ervoor kiezen om alleen de schilders te selecteren die een garantie op hun schilderwerk aanbieden.

Wat houdt een garantie in?


Als een schilder u garantie geeft op het schilderwerk, dan staat hij in voor de kwaliteit van het geleverde werk. Mocht het schilderwerk binnen na een bepaalde tijd gebreken vertonen, dan biedt een garantie de mogelijkheid om de schilder kosteloos in te schakelen voor het herstellen van deze gebreken. Hierbij geldt uiteraard wel een bepaalde garantietermijn. Als de gebreken na deze termijn ontstaan, kunt u geen aanspraak meer maken op de garantieregeling.

Wat valt er onder een garantie?


Een garantie dekt verschillende gebreken aan uw schilderwerk. Wat er precies onder de garantie valt, verschilt per bedrijf of keurmerk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

- Scheuren
- Blaasvorming
- Het loslaten van verf

Om erachter te komen welke gebreken er precies onder de garantieregeling vallen, kunt u het beste informatie inwinnen bij de schilder zelf. Zij kunnen u vaak de algemene voorwaarden toesturen waarin gedetailleerde informatie over de garantiebepaling staat.

Welke soorten garanties zijn er?


Sommige schildersbedrijven bieden zelf een garantie aan, terwijl andere schilders zich houden aan de garantieregeling van hun keurmerk. De vier belangrijkste keurmerken zijn De Betere Schilder, AF-erkend, Keurmerk Kwaliteitsvakman en het VGO-keur. Ieder keurmerk hanteert een eigen garantieregeling.

De Betere Schilder
De bedrijven die zijn aangesloten bij De Betere Schilder bieden een garantie van minimaal drie jaar op het buitenwerk en vier jaar op het binnenwerk.

AF-erkend
De garantieregeling van AF-erkend biedt u minimaal twee jaar garantie op het buitenwerk en vier jaar op het binnenwerk.

Keurmerk Kwaliteitsvakman
Dit keurmerk biedt u minstens een jaar garantie op het schilderwerk.

VGO-keur
Bij het VGO-keur geldt geen standaard garantieregeling, maar wordt de garantie per project bepaald.